top of page
  • Writer's pictureComiat Events

ENTERRAMENT O INCINERACIÓ ?

Updated: Mar 29, 2021

Quan un ésser estimat ens deixa, i si aquest no ha deixat constància de com vol el seu final, ens preguntem si el que volem és un enterrament “normal” o una incineració.


La incineració ja arriba al 47 per cent de les defuncions de tot Catalunya. Es preveu que l´ any 2025, 6 de cada 10 difunts seran incinerats.


Les limitacions d´ espai són cada vegada més grans. Cal adaptar-se a aquesta realitat i oferir solucions intel.ligents, sostenibles i ecològiques. La metodologia actual d´ enterraments i funerals ha quedat obsoleta tant per les persones com pel medi ambient.


La incineració és un procés regulat pel qual un cadàver és reduït a cendres mitjançant l’aplicació de calor a temperatures molt elevades en uns forns dissenyats específicament a aquest efecte. Aquestes cendres són guardades en urnes.


Les urnes funeràries o urnes cineràries són un dipòsit tancat en forma de gerro o vas que pot ser fabricat amb diversos materials i que permeten guardar les cendres del difunt d´una manera òptima.


Les urnes existen des de que diverses civilitzacions començaren a utilizar el ritual de la cremació com a purificació del cos a través del foc. S´han trobat jaciments arqueològics datats a l´edat de bronze on, en algunes religions, el ritual funerari era molt acceptat i estès.


En l´actualitat, les urnes per les cendres tenen la mateixa funció éssent la gran diferència, els materials utilitzats per la seva fabricació i/o la forma de les mateixes.


En l´antigüitat, las urnes funeràries s´elaboraven amb pedra o bronze. Avui en dia poden ser de llautó, marbre, acer inoxidable, vidre i fins i tot ecològiques i biodegradables.


Per exemple, existeixen urnes que s´elaboren amb sal per poder ser dipositades al mar de manera que les cendres queden al fons marí.


Un altre exemple són les urnes biodegradables amb una llavor en el seu interior i que a l´enterrar-la , les cendres del difunt serveixen d´adob perquè allà hi creixi un arbre o una planta.


Aquests dos exemples on les cendres conviuran amb perfecte harmonia amb la natura seran un record permanent per les generacions futures.


Un comiat amb aspecte ecològic que contribueix en la millora del medi ambient i el nostre ecosistema actual.


Uns actes que, acompanyats per la família i amics, es poden personalitzar i fer d´aquest event, un homenatge on es reflecteixi la pura essència del que ha marxat.

22 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page