top of page
  • Writer's pictureComiat Events

IDEES I CONSELLS PER AQUEST INSÒLIT NADAL

Updated: Mar 29, 2021Les dates nadalenques són especialment agradables ja que se solen compartir amb familiars i amics però malauradament la pandèmia provocada per la Covid_19 obliga a viure aquests dies d´una manera totalment diferent i desconeguda.


La gestió emocional és un dels factors clau en aquestes dates. Aquest sentiment es pot accentuar amb aquells que han perdut algun ésser estimat on sovint, pot aflorar un sentiment de tristesa o culpa.


Amb la pèrdua d´un ésser estimat no només ens hem d´habituar a l´absència física sinó també al repte de conviure amb la memòria i els records. I és en aquestes dates tant assenyalades quan la nostàlgia es dispara de manera exponencial.


Aquí et donem algunes idees o consells que et permetran honrar a aquell ésser estimat que ja no està físicament entre nosaltres:


· Incorpora al menú de Nadal un d´aquells plats que tant li agradaven i/o que cuinava tant bé.


· Crear la Capsa del records i deixar-la sota l´arbre de Nadal. Escriure algun record o en el cas de que hi hagi infants, que facin un dibuix.


· Una vegada acabi el dinar, que cadascú recordi una anècdota del finat i es faci un brindis en la seva memòria.


· Posar aquella cançó que tant li agradava mentres feu el cafè.


En recordar alguna cosa divertida que s'ha viscut amb qui ja no hi és l'emoció agradable que s'activa fa possible que, a nivell bioquímic, el cervell activi altres eixos, fent disminuir així el malestar emocional.


Hem de ser conscients del dolor i no amagar-lo sinó que s´ha de compartir amb la família. Aquest comportament forma part del dol i de l´assimilació de la pèrdua.

Gaudim de la companyia del nostre grup bombolla i procurem, encara que ens costi, transmetre alegria i optimisme.


I recorda…. els infants viuran aquestes festes tal i com nosaltres les visquem!

56 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page