top of page
  • Writer's pictureComiat Events

MORT I RITUAL

Updated: Mar 29, 2021

Socialment, la mort és l'acte més inevitable.


Al llarg de la història de la humanitat , la mort ha quedat sempre plasmada en sepultures tot i que aquestes han anat variant depenent de les civilitzacions, la finalitat de la qual has estat sempre plasmar la mort amb la intenció de que s´hi quedi.


Els rituals de la mort estan vigents i són necessaris tot i que malauradament s´han institucionalitzat de tal manera que s´han convertit en cerimònies mecàniques. Aquesta mecanicitat fa que no es permeti asssimilar la pèrdua.


La mort és l'oportunitat de fer balanç i certificar el pas del difunt per la vida. El ritual, acte d´afirmació humanística, permet allò simbòlic que actua sobre el subconscient i les emocions. L´experiència del ritual permet adonar-se de la pèrdua, donar-li temps i poder integrar-la.


És per aquesta raó que els rituals són tant necessaris per transitar el dol. No importa quan se celebri aquest ritual. No necessàriament s´ha de fer al cap de 48hores després de la mort. És aconsellable que es dugui a terme quan els familiars o amics més propers hagin assimilat l´inevitable “estat de shock” inicial.


Cal retrobar els nostres rituals fora de la burocràcia. Cal personalitzar-los al màxim.


El ritual hauria de ser un acte que reflecteixi l´essència del finat. Perquè aquest acte serà el millor tribut que es puguis fer.


Un homenatge que perdurarà en la memòria dels que es queden i aportarà benestar emocional.

26 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page